Koken voor Dummies | Gevulde paprika met geraspte aardappelen

Een van mijn favoriete gerechten sinds mijn kinderjaren. Gevulde paprika met aardappelen is om je vingers bij af te likken. Daarnaast is het echt vrij eenvoudig te maken en budgetproof.

Het recept is geschikt voor 6 rijkelijk gevulde paprika’s.

Ingediënten

6 paprika’s
1 kg geschilde aardappelen
Paprikapoeder
Peper
1 Knoflook
Italiaanse kruiden
(Olijf)olie

Benodigdheden

Diepe pan
Rasp

Bereidingstijd

Bereiding 20-30 minuten
Bakken 15-20 minuten

Kosten

Afhankelijk van waar je de paprika’s haalt natuurlijk, wat in feite het duurste ingediënt is dat ik gebruik, hoeft dit niet veel geld te kosten. Voor nog geen €7 kun je dit gerecht voor 6 personen maken.

Bereiding

♥  Verwarm de oven voor op 200 graden

♥  Nadat je de steel en de zaadlijnen hebt verwijderd was je de paprika

♥  Rasp de aardappelen met de grove kant

♥  Verhit de olie in de pan en gooi de geraspte aardappelen erbij

♥  Blijf roeren, zodat de aardappelen niet verbranden, net zolang tot de aardappelen zacht en gaar zijn

♥  Als de aardappelen ovenklaar zijn, haal de pan van het vuur

♥ Voeg de genoemde kruiden en de fijngesneden knoflook naar smaak toe en meng het goed door elkaar

♥ Vul de paprika met de aardappels en bak het gaar en zacht in de oven

Variatie

De gevulde paprika met (risotto)rijst en gehakt of de groente zijn een uitstekende variant hierop.

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Koken voor Dummies | Gevulde paprika met geraspte aardappelen

Geef een reactie