Bessencake

Simpel, snel en overheerlijk recept voor een bessencake

Onder de motto ‘koken en bakken voor dummies’ heb ik ooit een recept in handen gehad voor een bessencake. Vrij simpel recept. Het was direct een succes. Het recept maak je in der loop der tijd eigen. Hier en daar pas je wat aan en voila! En als ik het kan, met mijn twee linker handen, dan kan jij het ook 🙂

Simpel, snel en overheerlijk! 

Laten we beginnen met dat wat je nodig hebt, namelijk:

* 120 gram bak en braad (of andere zachte boter die je in huis hebt)
* ongeveer 500 g bosbessen
* ongeveer 150 gram zelfrijzendbakmeel
* ongeveer 50 gram suiker
* 180 gram magere yogurt
* 4 eieren
* bakvorm
* keukenschaal

Werkwijze

Zet alvast je oven aan op 180 graden. De bakvorm kan je ook al klaarzetten. Eerst nog even invetten.

Meng bak en braad, zelfrijzendbakmeel, suiker, yogurt en eieren. Oftewel alle ingredienten op bosbessen na. Dit kan je met de garde of met een mixer doen. Het fijne aan een mixer vind ik dat het net wat smeuiger en sneller is. Is je mengsel naar wens, gooi er dan de bosbessen erbij. Dit kan je er zo bij gooien. En nu alleen nog even omscheppen met een lepel tot de bessen mooi verdeeld zijn door het beslag.
Ben je tevreden, dan mag je beslag in de bakvorm. Nu mag het de voorverwarmde oven in.

Tot op dit moment ben je ongeveer een kwartier bezig. Mits je alles klaarzet voor je begint. 

Baktijd ligt een beetje aan de bakvorm die je gebruikt en je oven. In principe zou het niet langer dan 20 minuten moeten duren. Check regelmatig door met een satestokje (of anders een mes of een vork) in de cake te prikken. Als het satestokje schoon en droog is, dan is de cake klaar.

Bosbessen kun je uiteraard ook vervangen door bijv. kersen, aarbeien of bosvruchten. Heerlijk!

Bakje thee erbij en smullen maar.

Tip! De volgende dag is het misschien nog lekkerder. Naar schatting is er genoeg voor een man of tien dus je visite kan er ook van genieten.

Eet smakelijk!

 

 

2 gedachten over “Simpel, snel en overheerlijk recept voor een bessencake

Geef een reactie